Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Επαναληπτικές ασκήσεις 2

   Καλημέρα στα παιδάκια μου! Καλημερούδια στις Αννούλες μου, καλημέρα στο Γιώργο και στο Γιάννη, στο Θοδωρή και στο Νικόλα και στον Αντώνη, καλημερίτσες στη Σοφία και στη Μαρία και στη Μαριάννα και στη Χαρά, γεια σου Χριστιάννα και Ραφαέλα, γεια σου Παύλε και Δημήτρη! Καινούρια εβδομάδα, ωραιότερες μέρες, οι βροχές θα σταματήσουν, θα φτιάξει και η διάθεσή μας λίγο! Συνεχίζουμε να μένουμε μέσα στο σπίτι, χωρίς γκρίνια, χαρίζοντας χαμόγελα και αγκαλίτσες στους δικούς σας! Εσείς είστε η δύναμή τους και το κουράγιο τους! Μην το ξεχνάτε αυτό! Μακάρι να ήμουν και εγώ κάπου εκεί και να έκλεβα μια μικρή, τόση δα αγκαλιά! Μου τις χρωστάτε!
  Στα μαθηματάκια μας τώρα! Έχουμε αρχίσει την επανάληψη στη γλώσσα και στα μαθηματικά από τις πρώτες ενότητες. Για να μην σας βάζω λίγα λίγα κάθε μέρα, θα σας δώσω τις ασκήσεις που έφτιαξα κοιτάζοντας τη γραμματική της 2ης ενότητας κι εσείς θα δουλεύετε κάθε μέρα κι από λίγο. Ως την Παρασκευή θα τα έχετε τελειώσει και θα μου τα στείλετε στο mail μου. Θυμάστε πώς λέγονται οι λέξεις ανάλογα με τον αριθμό των συλλαβών τους, θυμάστε τα τονικά παρώνυμα καθώς και ότι μιλάμε πιο ευγενικά όταν απευθυνόμαστε σε μεγάλους! Αν κάποιος κάτι ξεχνά, μπορεί και πρέπει να πάει στο α΄τεύχος και να τα ξαναδεί! Αυτά προς το παρόν! Να είστε όλοι καλά! Μου έχετε λείψει πολύ!!!
       Επίσης, μπορείτε να παρακολουθείτε καθημερινά τα μαθήματα της Εκαπιδευτικής Τηλεόρασης στην ΕΡΤ2 από τις 10 το πρωί. Το πρόγραμμα της εκπομπής «Μαθαίνουμε στο σπίτι» αναρτάται καθημερινά στις
διευθύνσεις: 

http://www.edutv.gr/
https://blogs.sch.gr/dertv/
https://webtv.ert.gr/programma-ert2/
Οι εκπομπές, μετά την προβολή τους, διατίθενται ανά τάξη «κατ’ απαίτηση» (on demand) στη διεύθυνση:

https://webtv.ert.gr/shows/mathainoume-sto-spiti/



Δεν υπάρχουν σχόλια: