Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Μικροί επιστήμονες εν δράση

   Καλημέρα στα παιδάκια μου! Καλημέρα Θοδωρή, καλημέρα Σοφία, καλημέρα Αντώνη, γεια σου Νικόλα, γεια σας Αννούλες μου, γεια σου Μαρία, γεια σου Μαριάννα, τι κάνεις Γιώργο; Γεια σου Χριστιάννα, γεια σου και σένα Χαρά, γεια σου Γιάννη, γεια σου Δημητράκη, γεια σου Παύλε, γεια σου Ραφαέλα, τι κάνετε; Όλους μια χαρά σας βλέπω, αφράτους αφράτους με τα ροζ τα μαγουλάκια σας, με τα χαμογελάκια σας, είναι και κανένας κατσούφης σήμερα; Ας ρωτήσω τις μαμάδες..... Για να δω.. να ο κατσούφης, χαμογέλασε! Σήμερα σας έχω μια σπουδαία δουλειά!!! Θα κάνουμε πειράματα! Είναι σοβαρά πράγματα αυτά! Όχι παίξε -γέλασε! Θα πρέπει να ανασηκώσετε τα μανίκια και να βρείτε τα υλικά που χρειάζονται. Λοιπόν μικροί μου επιστήμονες, θέλω να βρείτε ένα κυπελάκι άδειο ή ένα σακουλάκι με κλείσιμο ή καλύτερα μια θήκη από cd. Θα χρειαστούμε φασόλια ή φακές-λίγα, 6-7 σποράκια. Θα δούμε με πείραμα, όπως κάνουν οι μεγάλοι μαθητές πώς από ένα σποράκι γεννιέται ένα νέο φυτό! Είμαι σίγουρη πως κάποιοι το έχετε δει αλλά αξίζει τον κόπο να το κάνουμε. Είπαμε πως τα φυτά για να μεγαλώσουν χρειάζονται νερό, ήλιο και λίγο χώμα (ή βαμβάκι). Μην ξεχάσετε λοιπόν να βάλετε τα σποράκια σας σε σημείο που να βλέπει ο ήλιος! Σε ένα σημειωματάριο θα σημειώνετε τις εξελίξεις! Για παράδειγμα: Δευτέρα 30 Μαρτίου: έβαλα το σποράκι και το πότισα, Κυριακή 5 Απριλίου: παρατήρησα την πρώτη ρίζα, Τρίτη......βγήκε το πρώτο φύλλο,κλπ. Μην ξεχνάτε να τα ποτίζετε, αλλά να μην τα πνίξετε! Γι' αυτό καλύτερα βάλτε δύο, μήπως και το ένα αποτύχει. Μπορείτε έτσι να φανείτε γενναιόδωροι προς τα μικρότερα αδέρφια σας και να τους χαρίσετε το ένα, για να το φροντίζουν εκείνοι! Όσο τα φυτά μεγαλώνουν, βγάζετε φωτογραφίες και μου στέλνετε στο mail! Δείτε παρακάτω παραδείγματα στο σακουλάκι και στη θήκη cd, με βαμβάκι και με χώμα!


      Έμαθα πως κάποιοι έλεγαν συνεχώς τις προπαίδειες "νεράκι" και κάποιοι δυσκολεύτηκαν στο 4! Τι θα κάνουμε τώρα που σας ζητώ να βάλετε το 5 και το 6 στο παιχνίδι; Θα χοροπηδάτε και θα τραγουδάτε: μία έξι, έξι, δύο έξι δώδεκα, τρεις έξι, δεκαοχτώ κλπ. Εντάξει, ξέρω πως όλοι ξέρετε την προπαίδεια του 5 από το κρυφτό!!! Ευκολάκι!!! 
      Κι από γλώσσα; Τίποτε; Τι θα λέγατε αν κάναμε μια επανάληψη στις λέξεις του ευρετηρίου που αρχίζουν από α; Δεν είναι πολλά!! Δεν είναι κρίμα αφού τα έχετε μάθει κι έχετε κάνει τόσο κόπο τώρα να τα ξεχάσετε;;
  Καλή εβδομάδα μπουμπουκάκια μου! Και όπως είπαμε! Τηρούμε όσα μας λένε οι γονείς μας!





  

Δεν υπάρχουν σχόλια: